Bruxelles, 13. svibnja 2019.

Hrvatski stažisti u institucijama Europske Unije u posjetu Veleposlanstvu

Veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji Nj.E. Joško Paro i njegova zamjenica primili su u posjet u prostorima Veleposlanstva hrvatske stažiste koji rade u institucijama Europske unije sa sjedištem u Bruxellesu. U posjetu je sudjelovalo četrnaest poslijediplomskih studenata koji staž u trajanju od jednog semestra obavljaju u Europskom parlamentu, Vijeću EU ili Europskoj komisiji. Hrvatski stažisti izabrani su u konkurenciji između dvadeset tisuća kandidata od kojih se je složenim postupkom testiranja odabralo šest stotina za stjecanje prvih radnih iskustava i znanja u briselskim europskim institucijama.  

Nazočni hrvatski stažisti iznijeli su iskustva stečena tijekom obnašanja staža u pripadajućim područjima rada i prikazali svoje aktivnosti i zalaganja unutar briselske hrvatske zajednice.

Veleposlanik Paro nazočne stažiste upoznao je s ciljevima i prioritetima bilateralnih odnosa s Kraljevinom Belgijom za vrijeme njegovog diplomatskog mandata naglašavajući kako će se političkoj i europskoj te gospodarskoj i kulturnoj suradnji pridavati poseban značaj. Hrvatski stažisti upoznati su s aktivnostima Veleposlanstva u političkom djelovanju i u okvirima zajedničkih europskih politika, djelovanjem gospodarske diplomacije, provedbi izbora za članove Europskog parlamenta iz RH, kao i redovnim konzularnim poslovima.