Zagreb, 02. lipnja 2020.

Upis Hrvata izvan RH na preddiplomske sveučilišne studije Fakulteta hrvatskih studija u ak. god. 2020./2021.

U privitku Vam šaljemo obavijest i informacije (na hrvatskom, engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku) o upisu mlađih naraštaja Hrvata izvan Republike Hrvatske na preddiplomske sveučilišne studije Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2020./2021.

Posebna upisna kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske odnosi se na pripadnike hrvatske manjine u europskim državama (u Austriji, Srbiji, Sloveniji, Slovačkoj, Rumunjskoj, Makedoniji, Mađarskoj, Italiji, Crnoj Gori, Češkoj, Kosovu i Bugarskoj) i na Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama i njihove potomke. Ta kvota nije namijenjena pripadnicima suverenoga i konstitutivnoga hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, ni iz Hrvatske.

Prava na školarinu, smještaj i prehranu studenata Hrvata izvan Republike Hrvatske izjednačavaju se s pravima studenata iz Republike Hrvatske.

Svrha je osiguravanja posebne upisne kvote poticanje povratka Hrvata i hrvatskih potomaka u Hrvatsku, a u slučaju hrvatskih autohtonih zajednica u dijaspori jačanje njihovih veza s Domovinom i očuvanje identiteta njihovih pripadnika.

Fakultet hrvatskih studija utvrdio je upisnu kvotu od ukupno 53 mjesta na svojih sedam studija i elemente vrjednovanja za upis pristupnika u akademskoj godini 2020./2021.

Više informacija možete pronaći na četiri jezika u brošuri koja se nalazi u privitku ili na https://www.hrstud.unizg.hr/hrvati_izvan_rh

Molimo Vas da ovu obavijest proslijedite svim mogućim zainteresiranim osobama, a u slučaju bilo kakvih upita, slobodno se javite na hrvatiizvanrh@hrstud.hr

Hrvati izvan RH - Hrvatski 2020

Hrvati izvan RH - English 2020

Hrvati izvan RH - Deutsch 2020

Hrvati izvan RH - Español 2020