Bruxelles, 15. lipnja 2020.

Upute biračima - Poštivanje zdravstveno-higijenskih mjera pri glasovanju na izborima za zastupnike u Hrvatskom saboru 4. i 5. srpnja 2020.

Veleposlanstvo RH u Bruxellesu želi ovime uputiti hrvatske državljane koji će izaći glasovati na izbore  za zastupnike u Hrvatskom saboru, koji će se održati 4. i 5. srpnja 2020. godine u razdoblju od 07:00 do 19:00 sati u prostorima Veleposlanstva RH u Bruxellesu, na poštivanje zdravstveno-higijenskih pravila u okolnostima nakon popuštanja mjera uvedenih s ciljem zaustavljanja širenja korona virusa i bolesti COVID-19.

Veleposlanstvo upućuje na obvezatno poštivanje pravila dezinfekcije ruku dezinficijensima koji će biti postavljeni na ulazu u prostore Veleposlanstva. Obvezatno je poštivanje socijalne udaljenosti između osoba od 1,5 metra te, kako bi se ograničili kontakti s drugim osobama, kretanje u obilježenom kružnom smjeru pri ulasku i izlasku iz prostora Veleposlanstva.

Svim hrvatskim državljanima preporučuje se pri ulasku i tijekom boravka u prostorima Veleposlanstva u svrhu glasovanja na izborima nositi zaštitnu masku pri čemu je zaštitu moguće osigurati maramom ili šalom.

Očekuje se od glasača pri glasovanju služiti se svojim vlastitim i obvezatno kemijskim olovkama.