Bruxelles, 15. siječnja 2020.

Poziv na svečanost odijevanja skulpture Manneken Pis povodom preuzimanja predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL


Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bruxellesu vas s posebnim zadovoljstvom poziva na svečanost povodom odijevanja skulpture Manneken Pis kojom želimo simbolično obilježiti početak predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije koja će se upriličiti u srijedu 15. siječnja 2020.

Svečanost odijevanja skulpture Manneken Pis održat će se u Dvorani Maximilienne Gradske vijećnice Grada Bruxellesa ( Salle Maximilienne, Hotel de Ville de Bruxelles)  u 10.00 sati. U nastavku svečanosti u 11.00 sat bit će otkriveno odijelo postavljeno na skulpturi Manneken Pis.

Na svečanosti u Gradskoj vijećnici Grada Bruxellesa nazočnima će se obratiti veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji Nj.E. Joško Paro i vijećnica Grada Bruxellesa za kulturu gospođa Delphine Houba. Svečanost se održava u organizaciji i suradnji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji i Grada Bruxellesa. Glazbeni orkestar Fanfare de Meyboom popratit će svečanost intoniranjem hrvatske himne u Gradskoj vijećnici Grada Bruxellesa i uoči otkrivanja odijela postavljenog na skulpturu Manneken Pis. Uzvanici svečanosti  otkrivanja hrvatskog odijela Manneken Pisa bit će počašćeni čašom piva pivnice Le Poechenellekelder.

Nazočnost medija koji bi željeli popratiti svečanost odijevanja skulpture Manneken Pis u Gradskoj vijećnici Grada Bruxellesa potrebno je najaviti Veleposlanstvu na e-mail adresu crobrux@mvep.hr

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana